Virka,virka och åter virka...

Ja så känns det när man håller på att virka mormorsrutor, roligt är det men arbetet som kommer sen, fästa alla trådar, ja det kunde faktiskt någon annan få göra åt mig. Jag har faktiskt kommit på en bra grej, det är att jag virkar fast den nya tråden, hoppas bara att den inte åker upp.
Av dessa rutor ska det bli en liten väst till mitt lilla barnbarn, mönster har jag inget men det ska nog gå bra ändå. Det är roligt att testa och spännande att se resultatet när man virkar och stickar utan något speciellt mönster.
Blir det en väst av dessa rutor kommer jag att lägga ut den på min blogg.

 

Färdigstickad...

Ja då var den lilla pippitröjan färdig, att sy ihop det jag har stickat är något som jag inte tycker är så kul, men det måste ju göras. Den blev i alla fall jätte söt.

Jag stickade även en liten mössa, den hade jag inget mönster att gå efter men den blev faktiskt bra och passade alledles perfekt till mitt lilla barnbarn.Ja det här var ett roligt litet arbete, då är det bara att sticka vidare på något annat. Jag väntar på att garnet till min pippitröja ska komma hem till garnaffären, sedan är det bara att plocka fram stickorna och börja sticka. Hoppas bara att den blir klar till sommaren.

Virka mormorsrutor

Nu ska jag börja virka mormorsrutor, det har varit på gång ett bra tag men jag har stickat så mycket olka saker så det har inte funnits utrymme för något virkande.

Så idag åkte jag och köpte garn, rosa och rött i mitt favoritgarn "babyull", det är tänkt att det ska bli en liten väst till mitt lilla barnbarn, har inget mönster men det ska nog gå bra ändå.

Lägger in en bild på mina mormorsrutor när jag har stickat några stycken.

Lite extrajobb...

Nu håller jag på att riva upp en gammal oanvänd kofta som jag stickade för många år sedan, jag har aldrig använt den för den blev alldeles för stor. Det känns lite vemodigt att riva upp den eftersom det ligger så mycker arbete bakom den, koftan har varit ganska lång så det blir mycket garn av den, den är stickad i ett rent ullgarn men vilket märke på garn det är minns jag inte. Det är lite bökigt när man ska riva upp stickning med alla dessa trådar som är fästade och inte nog med det man måste ju blöta garnet efteråt eftersom det blir alldeles krulligt, ja lite extra jobb blir det i alla fall, men nu har jag ju ett riktigt garn som jag kan sticka något annat av troligtvis blir det nog en ny kofta men något mindre.

      

Solig vårdag

Äntligen är våren här,helt underbart. Var ute på en härlig promenad idag, solen sken, fåglarna sjöng och man bara njuter. Då kommer tankarna fram och man kan gå och fantisera om allt möjligt, ofta går jag och planerar allt jag vill göra, jag har så många projekt på gång, men det är väl inte ens hälften av allt jag planerar som blir något av, men det är väl ganska bra att man vill så himla mycket annars vore väl livet ganska tråkigt.

Den lilla pippitröjan är nästan färdig.

Nu är det inte mycket kvar på den lilla pippitröjan som jag stickar, jag ska bara sy ihop den och sticka halskanten och det lilla sprundet mitt fram. Det blev en liten mössa också, på den är det bara en liten tofs som ska dit sedan är den också färdig.


Pippitröja till mig

Nu har jag blivit sugen på att sticka en Pippitröja till mig själv. Jag är inte färdig med den lilla Pippitröjan som jag stickar till mitt barnbarn, men det är inte mycket kvar på den. Jag har hittat ett mönster på Järbo Garn ett gratismönster som verkar bra. Nu vet jag inte om jag ska sticka den i ull- eller bomullsgarn, kanske är det skönare med en bomullströja på sommaren, jag får väl fundera på det.
Lite av varje

I helgen har jag ägnat mig åt lite av av varje. Har fått gamla stickor och virknålar av min mamma som jag har sorterat då hittade jag den här lustiga virknålen som är skruvad, varför kan man undra.Mina yngsta flickor var hemma i helgen och dom gillar kakor, då blev det en plåt med bakade kärleksmums.Har även hunnit med lite stickning, då kommer såklart min lilla "Skallepär" och vill vara med,  han älskar att leka med alla garnnystan.
Så har jag ett stort fritidsintresse, nämligen segling, och då vill jag så klart åka på den årliga båtmässan som varje år är i Älvsjö i Stockholm. Där var jag förra helgen och inskaffade då denna kikare som inte kan sjunka, den kommer säkerligen till användning till sommaren.
Det blev en innedag

Idag har jag tillbringat hela dagen inomhus, förkyld med feber. Det är konstigt så fort man inte ka gå ut så längtar man ut som bara den i det härliga vårvädret, jag tror faktiskt att våren har kommit nu, det droppar från taket och fåglarna sjunger det är bara så HÄRLIGT! Det här har jag kurerat mig med idag, grönt te med honung och såklart en stickning. God Natt!


Mina blommande orkidèr


Här är mina underbart vackra orkidèr, jag har åtta stycken som blommar, det är väldigt tacksamma eftersom de blommar i flera månader. Min katt "Skallepär" sitter och myser bland orkidèrna i köksfönstret, han är som tjuren färdinand som satt under korkeken och luktade på blommorna.

Mars pulsvärmare "Blonde" är nu färdiga

Då var mina pulsvärmare färdiga, de var roliga att sticka och blev jätte söta. Pulsvärmarna är nu i min systers ägo efter det att hon har fyllt år.

 

Pippitröja

Nu har jag börjat sticka en liten pippitröja till mitt yngsta banbarn som är 7 månader. Jag stickar tröjan av babyull som jag tycker är ett underbart garn att sticka av.  
Mönster till små babysockor

Här kommer det utlovade mönstret på små babysockor, de är stickade i babyull med stickor nr:2 1/2, det är så roligt att sticka dessa små sockor för det går ju så fort, och med ett litet sidenband blir de extra söta.Lägg upp 48 m på stickor nr:2 1/2 och fördela dem på 4 stickor
Sticka resår 1 rät 1 avig i 6 varv

Efter det börjar man med mönstret som stickas så här
Varv 1: * 1a, 2r, 1a *
Varv 2: * 1a, 1r, 1 omsl, 1r, 1a *
Varv 3: * 1a, 3r, 1a *
Varv 4: * 1a, (lyft 1r, sticka 2r, dra den lyfta m över de två stickade ), 1a *
Upprepa rapportens fyra varv till önskad längd

Sticka hällappen så här:
Sticka fram och tillbaka över hälften av maskorna ( 24 m ). Vill man ha hällappen förstärkt stickas enligt följande.
Varv 1 (RS): * lyft 1 m rätt, 1 r *
Varv 2 (AS): * lyft 1 m avigt, sticka hela varvet avigt *
Sticka hällappen till önskad längd, Till små sockor som är ca: 14 cm har jag stickat hällappen  4 cm.

Sticka nu hälen enligt följande.
Varv 1 (RS): Sticka 14r, 2r tills vridet, 1r, vänd
Varv 2 (AS): Lyft 1 m avigt, sticka 5a, 2a tills, 1a, vänd
Varv 3 : Lyft 1 m rätt, sticka 6r, 2r tills vridet, 1r, vänd
Varv 4 : Lyft 1m avigt, sticka 7a, 2a tills, 1a, vänd
Fortsätt sticka ihop föregående varvs lyfta m med nästa m så att delen i mitten ökar med en m varje varv (14 m kvar på stickan).

Plocka nu upp m utefter sidan av hällappen.
Sticka åter runt på alla fyra stickorna, Sticka mönster över de två stickorna som bildar ovansidan. Minska på sticka 1 och 4 tills 12 m återstår på varje sticka.
Minska enligt följande: Sticka 1, sticka tills 2 maskor återstår och sticka dessa tills i främre maskbågen, och på sticka 4 stickas de 2 första maskorna tills i bakre maskbågen. 
På detta sätt avmaskar man tills det åter finns 12 m på varje sticka-

Sticka nu sockan till önskad längd.
Avmaska för tån genom att minska 1m på varje sticka ( sticka 1 och 3 i slutet och 2 och 4 i början av stickan ) tills 2 m återstår på varje sticka .
Dra garnet genom de resterande 8 m.  

Jag hoppas att jag inte glömt något.   

Ett par gråa torgvantar

Nu har jag stickat mig ett par gråa torgvantar. Mönstret är likadant som februaris "Augusta" förutom att jag stickar i ett tunnare garn, så jag har ökat maskantalet.  


RSS 2.0