Virkad väst i mormorsrutor

Ja då var den lilla västen färdig, den var rolig att virka förutom detta hemska fästande av trådar men det gick det också när man väl började med det.
Västen blev precis som jag hade tänkt mig och jätte söt. Jag virkade fasta maskor mellan bakstycket och framstyckena, en virkad knapp och en blomma med små pärlor på blev det också, och den passade lilla Agnes alldeles perfekt.
Nu har jag börjat sticka på ett par små benvärmare i samma garn och färger som västen, jag har tänkt mig  att hon ska ha dessa tillsammans med västen, hon kommer verkligen att bli en liten färgglad prick.
Här kommer några bilder på västen.


Tygköp

Idag har jag varit och handlat tyg till en dopklänning som jag ska sy åt en liten pojke som ska döpas i maj. Det blev ett vitt tyg i halvlinne och smal uddspets för det betalade jag 280 kronor så visst kostar det även om man syr själv.
I morgon kommer mitt lilla barnbarn till oss så då kommer vi att vara ute mest hela dagen, vi blåser såpbubblor, gungar, tittar på fåglar, kollar på myrorna i myrstackarna och går troligtvis ner till en liten tjärn för att se om grodorna har kommit fram, jag hoppas att det blir strålande sol i morgon så att vi även kan sitta ute och fika för det är väl underbart i dessa härliga vårtider.

Nu är våren här på riktigt

Nu har vi både tussilago och vitsippor på våran tomt då känns det verkligen som att våren är här på riktigt. Nere på täkterna går tranor, canadagäss, svanar och rådjur och betar, det är underbart att bo som man gör och ha allt detta så nära inpå. 

Små vantarFick blått ullgarn över sedan jag stickat pippitröjan och mössan till mitt lilla barnbarn, så det fick bli ett par små vantar utan tummar. I går hade han tröjan, mössan och vantarna på sig för första gången och han var så söt.

Idag har jag börjat fästa alla trådarna på den lilla västen som jag håller på att göra av virkade mormorsrutor, det är verkligen inte kul, det ser ut som en enda röra på baksidan, men tar jag lite varje dag så blir det väl klart så småningom.

Här kommer en bild på min rokokosoffa som jag var och köpte i Gävle, den var jätte fin och alla här hemma tyckte detsamma som tur var. Katterna har redan tagit soffan i beslag och jag har fått lagt dit en filt för nu är inte tassarna så roliga på katterna när de har varit ute.Kattliv och stickning i vårtider

                                                       

Min katt trivs i det härliga vårvädret, han spatserar runt på våran gård och spanar efter råttor och fåglar, råttorna får han gärna ta men fåglarna vill jag att han låter bli, men katten gör ju som han vill.
När katten Svullo har varit ute på jakt, ja då blir han väldigt trött och kan sova på sin stol i flera timmar, pratar man med honom så orkar han inte ens titta upp.

Nu har jag börjat sticka på min pippitröja, jag har bestämt att jag ska sticka  ett vitt parti plus en rand varje dag för att jag ska få den färdig till sommaren. Jag stickar tröjan i Svarta Fårets Tilda som är ett jätte mysigt garn.

    

Nu är våren här

I dag har det varit en härlig vårdag, solen har varit framme och tack vare det så försvinner snön mer och mer för varje dag som går. Visst är det härligt med snön när man kan åka skidor och pulka och göra en massa roliga saker, men när man har haft snö och kallt i flera månader då är man faktiskt less på vintern.
I dag var jag ute och tog ett par bilder, här blommar de första krokusarna och tranorna spatserar med sina långa ben på täkterna, ja nu kan man i alla fall säga att våren har kommit.


Mina små torgvantar är nu färdigstickade

Då var de små torgvantarna färdiga,de blev så söta. När mitt  lilla barnbarn såg dessa så ville hon att jag skulle sticka ett par till henne också, och garn har jag för jag köpte två nystan av denna färgen så det räcker faktiskt till ett par vantar till. De är stickade i Svarta Fåret baby med stickor 2 1/2.
Är det någon som vill sticka dessa så kommer mönstret här.

Torgvantar barn

Storleken passar bra till ca. 3-9 år (ändra endast längden och maskantalet till tummen beroende på storlek)

Lägg upp 48 m och fördela dem på 4 stickor ( 12 m på varje sticka )

Sticka resår ca. 5 varv (eller enligt eget tycke) 1 vriden rät, 1 avig

Fortsätt sedan med mönstret

Varv 1: * 1a, 2 r, 1 a*

Varv2: *1 a, 1 r, 1 omsl, 1 r, 1 a*

Varv3: *1 a, 3 r, 1 a*

Varv4: *1 a, (lyft 1 r, sticka 2 r, dra den lyfta m över de två stickade), 1 a*

Sticka vanten till lagom längd ca. 8 mönsterrapporter

Efter det stickar man för tummen in en tråd i avvikande färg över de 7 första m på sticka 1 (maskantalet för tummen, beroende på storlek), sätt tillbaka tummens m på vänster sticka och fortsätt sticka som tidigare

Sticka sedan ca. 5 mönsterrapporter eller till önskad läng

Avsluta med ca. 5 varv resårstickning 1 vriden r, 1 a

Maska av.

Tummen

Plocka upp maskorna 7 m under och 7 m över och dra ut den stickade tråden, plocka upp en maska i var sida där tråden har suttit så det inte blir något hål där, fördela nu dessa 16 m på tre stickor

Sticka nu slätstickning i ca. 10 varv.

Maska av.

Antiksamlare...

I morgon bär det av till stora staden Gävle för att köpa en rokokosoffa, är man en samlare så är man. Min dotter och jag ska ta släpvagnen och lasta, knyta fast soffan alldeles själva ja det blir spännande att se hur vi ska klara detta men det ska nog gå bra,bara vi slipper backa med bil och släp, det gäller att se till att vi har stora svängutrymmen.
Sedan får jag väl se vad de övriga i familjen tycker om denna gamla pjäsen (soffan) när jag kommer hem. Återkommer med information om detta.
Ha en trevlig helg alla glada stickare och alla andra!

Små torgvantar

Nu håller jag på med ett par små torgvantar till min brorsdotter som är sju år, hon ville ha ett par torgvantar som var turkosa så jag hoppas att denna färgen är OK. Nu har jag allt för många projekt på gång, det vore bäst om jag stickade färdigt en sak i taget och inte börjar på något nytt innan det andra är färdigt. Innan jag sätter igång med min pippitröja ska jag göra dessa vantar färdiga. 

Aprils torgvantar

Nu är mina torgvantar färdiga, de var faktiskt roliga att sticka och mönstret gick bra att förstå. Jag har stickat dessa i M&K ECO babyull ett jätte härligt garn. Färgen på torgvantarna är väldigt härlig men matchar kanske inte så bra tillsammans med min dotters röda naglar.
Tack till dig som gav oss detta mönster.


Lite av varje!

Håller nu på att sticka Aprils torgvantar, det är riktigt roligt och garnet är helt underbart, förutom att de vill väldigt lätt åka av stickorna, skulle ha haft ett par bambustickor istället, men hade inga som passade till grovleken på detta garn.Håller även på med mina mormorsrutor, alla är nu virkade så nu återstår det värsta av allt att fästa alla trådarna, sedan är det väl bara att virka ihop den lilla västen och se om den går att använda för något mönster till västen har jag inget.Så var det slut på påsken, jag fick hjälp av mina älskade katter att ta bort dunvipporna från påskriset, dom är så hjälpsamma.


Garnköp

Ja då var det dags igen för lite nya garner. Nu är det ju Aprils pulsvärmare som gäller, jag ska sticka dessa i ett M&K ECO babyull om nu grovleken på garnet stämmer med mönstret, annars får jag väl sticka några andra pulsvärmare av garnet. 

Ett nystan rött blev de också av de norska garnet babyull, det håller jag  på och virka mormorsrutor av.

Slutligen ett blått ullgarn som jag ska sticka ett par torgvantar av vid något tillfälle.

Ja nu får jag nog sätta fart med stickandet, för till veckan kommer nog garnet till min pippitröja hem, och då blir det sticka av om den ska bli klar till sommaren.
  


RSS 2.0