Halsduk

Har nu kommit en bit på väg på min halsduk, den blir väldigt rosa, men det kan vara roligt med någon färg som lyser upp i vinter. 


Färdigstickad mössa och påbörjad halsduk

Nu är min mössa färdigstickad, det enda som återstår är att fästa trådar och fixa till den lite. Den blev så söt och känns jätte mysig att ha på. Jag har stickat den i mitt favoritgarn Baby Ull med stickor 2,5 och blomrutorna med virknål 2,5.
Mönstret är eget påhitt, har skrivit ner hur jag har gjort ifall man vill sticka en till.

Det blir även en halsduk i samma rosa färg som blomrutorna är stickade i, matchande eller hur?

Halsduksmönstret hittade jag i en av dessa tidningar.


Halsvärmare i Milano

Nu har jag börjat sticka en halsvärmare i Milano, ett tjockt, varmt och gosigt garn som värmer skönt nu när kylan kommer. Köpte garnet förra året, meningen var att det skulle bli en mössa av det, men jag tänkte om, hade redan stickat ett par mössor av detta garn och insåg att jag inte skulle hinna använda alla mössor.


Påbörjad kofta

Hittade ett mönster på Drops, tyckte att koftan var fin enkel och verkade lättstickad, men nu har jag stickat en bit och nederkanten vill bara rulla upp sig. Känner att jag inte vill lägga ner något jobb på något som inte blir bra. Jag får nog riva upp det jag har stickat och börja på med något annat.

 


Sista segelturen för i år

Nu har jag seglat färdigt för i år, fy vad kallt det var. Nu är det bara att se fram emot nästa sommar.


Mössa i blomrutor

Av dessa blomrutor ska det förhoppningsvis bli en mössa, jag har inget mönster utan hittar på allt eftersom. Jag har tänkt ut på ett ungefär hur den ska se ut, men det återstår att se vad det blir av detta projekt.Mina pulsvärmare av restergarner färdistickade, men om jag kommer att använda dom återstår att se.Sista segelturen för i år

Då var det slutseglat för den här säsongen, det kändes lite vemodigt när vi kom i hamn idag. All mat, kläder och mycket annat plockade vi ur båten. Sedan var det seglena som skulle ner, och slutligen bar det i väg till mastkranen där vi mastade av. Nu är det bara att vänta och se fram emot nästa sommar.

Sista paret?

Ja det blev ett par pulsvärmare till, jag kunde inte hålla mig. Det är så kul och snabbt går det.En korg full med fina trattkantareller hade mina flickor varit och plockat, oj vad glad jag blev.Nya garner

Nu har jag bestämt mig för att skicka efter lite garner hos Garnkorgen, jag har hittat två olika sorter det är Debbie bliss "pure silk" och Cascade 220 heathers, men vad jag ska sticka av garnerna har jag ännu inte bestämt.
Av pure silk skulle jag vilja göra en liten kort kofta med korta ärmar men något mönster på en sådan har jag ännu inte hittat, det är bara att söka vidare i alla gamla mönstertidningar. 
 

Ännu ett par pulsvärmare

Nu har jag stickat ännu ett par pulsvärmare, det blev mars månads "Blonde" med några pärlor på.Det är perfekt att sitta och sticka pulsvärmare på kvällarna när man är trött, för man behöver inte räkna och hålla koll på en massa maskor.


Rosa jordgubbsmössa till en prinsessa

Den här mössan blev uppskattad av mitt lilla barnbarn som helst vill vara klädd i rosa prinsesskläder, den är stickad i babyull med stickor 2,5.

Mönstret eget påhitt, ska skriva upp hur jag har gjort ifall det blir någon fler mössa.

Söt blev den i alla fall.Äpplen går det att använda till mycket

Här har jag och min dotter gjort en härlig äppelchutney som är supergod till en härlig älgköttsmiddag eller till något annat kött.
Torgvantar

Det här är mina senast stickade torgvantar, jag älskar nämligen att sticka torgvantar och pulsvärmare, det går snabbt och man kan använda garner som blivit över, och dessutom är de varma och sköna.
Färgen petrol tycker jag är jättesnygg och funderar nu på att sticka  mig en halsvärmare i samma garn, mönstret till dessa vantar har jag själv kommit på.

Är det någon som är intresserad av mönstret så lägger jag gärna ut det på bloggen.

RSS 2.0