GARNKÖP

Nu har jag varit och köpt en massa garnnystan som jag tyckte var fina, det blev babyull som jag älskar att sticka små plagg i, det blir troligtvis någonting till mina barnbarn. Jag har för tillfället ingen kamera hemma så jag kan inte lägga ut någon bild på mina garner.

Härom dagen var jag och min dotter och plockade svamp, vi plockade en stor korg full med rödgul trumpetsvamp det blev ungefär 6 liter, jag la ut svamparna för att torka och idag har jag tagit reda på dom, vad som blev kvar när svamparna torkat var ungefär 2 liter, så vatten finns det gott om i svampar.


Enkla uddmuddar

Då var mina enkla uddmuddar klara, jag letade reda på alla mina babyullrestgarner och fick då till dessa, de är stickade med stickor nr: 2,5.

Min ena dotter tyckte att de var snygga och tog dom direkt, glad blev jag när de kommer till användning.

Muddarna var roliga att sticka och dessutom är det bra att man får användning av alla restgarner som ligger lite här och var.
Stickat,virkat,krokat och sytt!

Här kommer lite bilder på handarbeten som jag gjort under sommaren, det har även blivit lite annat men som jag har givit bort.

Jag har alltid undrat vad krokning är för något, men nu vet jag, och kul var det. En grytlapp blev det.Två virkade grytlappar i reliefmönster har jag också virkat i restgarner, orange är en av mina värsta färger men jag hade garn över och virkade en grytlapp som ändå blev ganska läcker.

En dockfilt i blomrutor virkat av bomullsgarn, den tycker jag blev jätte söt, önskar jag hade tålamod att virka en stor härlig pläd av dessa rutor.En väska i marinblått, fodrad med vitt linnetyg. Jag har även sytt vita passpoaler runt väskan men de syns dåligt på bilden. Väskan har varit min favorit i sommar, fick plats med väldigt mycket saker i den.Och en favorit till är min härliga pippitröja som jag stickade, mjuk och skön blev den.Och av lite restgarner blev det ett mobilfodral.Nu ska jag försöka ge mig på septembers muddar, det blir att leta fram lite restgarner och det finns det gott om.

Svamptider!

Nu har jag inte skrivit på bloggen under hela sommaren, man har så mycket att ägna sig åt så tiden vill helt enkelt inte räcka till. Det som jag mest har ägnat mig åt under sommaren är segling men en hel del handarbeten har jag faktiskt åstadkommit under sommaren, bilder på dessa alster kommer senare.

Nu är hösten här och med den kommer alla härliga och goda svampar som jag gärna plockar. Trots värme och torka i sommar har svamparna ändå kämpat sig upp ur marken.Härliga gula kantareller och trattkantareller....RSS 2.0