Lite av varje!

Håller nu på att sticka Aprils torgvantar, det är riktigt roligt och garnet är helt underbart, förutom att de vill väldigt lätt åka av stickorna, skulle ha haft ett par bambustickor istället, men hade inga som passade till grovleken på detta garn.Håller även på med mina mormorsrutor, alla är nu virkade så nu återstår det värsta av allt att fästa alla trådarna, sedan är det väl bara att virka ihop den lilla västen och se om den går att använda för något mönster till västen har jag inget.Så var det slut på påsken, jag fick hjälp av mina älskade katter att ta bort dunvipporna från påskriset, dom är så hjälpsamma.


Kommentarer
Postat av: Bea

Hej. vad snygga rutorna blev med färgerna rött och rosa, inte dumt och ingen färg som jag skulle ha kunnat tänka mig att blanda, men då man ser det färdigt så är det riktigt snyggt.

Ang skuggstickning lägg upp 40 eller 50 m och sticka 5 v enfärgat t ex sockgarn. Byt till mohair eller annat luddigt gar och sticka enligt nedan:

1:a varvet rätstickning,

varv 2: sticka 10 a, 10 r, 10 a, 10 r, 10 a.

varv 3: Byt färg till vanligt som du stickade de 5 v i början och sticka 1 v r

varv 4: 10 r, 10 a, 10 r, 10 a, 10 r

Sticka så till önskad bredd och avsluta med sockgarnet 2 v rätstickning och maska av. Sy sen ihop de 10 översta maskorna, hoppa över 15 maskor och sy ihop resterande, då har du hål för tummen och ett par riktigt sköna pulsvärmare. Lycka till och hör gärna av dig om du stickat eller vad du tycker. Verkar något konstigt i mönstret så hör av dig då också. Lycka till!

2010-04-07 @ 08:28:12
URL: http://handihafrun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0