Cirkus Brazil Jack var i stan!

Hur kan man var så barnsligt förtjust i cirkus, jag fullkomligt älskar att gå på cirkus det är något alldeles speciellt med det. Jag min dotter och mitt barnbarn Agnes var på cirkus i Tosdags kväll, Agnes var helt uppslukad av cirkusen hon tyckte det var jätte roligt. Hon är snart fyra år och det måste man nog vara för att ha någon glädje av det. Det är tur att man har barnbarn så man får uppleva sådant här.
Nu ska jag se fram emot nästa roliga upplevelse, då ska vi nämligen resa till Åbo och besöka Muminlandet tillsammans med barn och barnbarn, det ska bli kul för Mumintrollen är så SÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTA!

Roligt att sticka små torgvantar

Då var ännu ett par torgvantar färdiga, Agnes valde färg och det blev naturligtvis ett par rosa, allt ska vara rosa och helst pricess saker. Vi var till stan och köpte nya skor, jag hade tänkt köpa ett par adidas gympaskor till henne men hon fick välja och då blev det ett par rosa princess gympaskor.


Brevet med disktrasan har anlänt!

Tack snälla Efwa för den fina disktrasan, den har redan kommit till användning och den är verkligen superbra. Ett sött litet somrigt kort med en hälsning "Glad Sommar" följde också med i brevet. Tack!Det var riktigt roligt att vara med i bytet, jag kommer säkerligen att vara med i något byte någon fler gång.


Lite pyssel och vår...

Skönt att åter vara på benen, har legat nerbäddad ett par dagar med feber. I dag har jag oljat in mina trädgårdsmöbler med olja som blev över från båten, har hämtat hästskit hos grannen som jag ska ha i rabbatten och hoppas att det ska växa bättre än det hittills har gjort.

I går hörde jag göken för första gången i år och det tycker jag är ett riktigt tecken på att det snart är sommar, det är helt underbart.

Även katterna trivs ute i det härliga vårvädret. I dag tog våran katt SVULLO som är en riktig jägare  hem en råttta som var som en kattunge det är inte roligt, när råttorna är så stora brukar de attakera honom så han får gå undan, den andra katten SKALLEPER är inte någon bra jägare så han tar bara någon enstaka mus någon gång ibland. 


Roligt att virka disktrasor

Nu har det blivit några virkade disktrasor, naturvita med marinblåa kanter. Det var så roligt att virka disktrasor så det kommer nog att bli att antal sådana.

Jag har nu börjat använda en disktrasa och den fungerar faktiskt, jag var lite skeptisk till om den skulle suga upp men det gjorde den, och det är bara att kasta in den i maskinen i 60 grader när den behöver tvättas, PERFEKT!

 


Garninköp...

Åkte till stan idag för att hämta ut en grej till båten som varit på lagning, gick förbi garnaffären på ditvägen men på tillbakavägen måste jag slinka in för att kika om de hade några garner som jag ev. skulle behöva, mycket riktigt så hittade jag fyra nystan bommullsgarn som jag ev. kommer att virka något av framöver. Som sagt var tycker jag det är bra att ha lite garner hemma för bäst vad det är så kommer jag på något som jag vill göra och då har man alltid något nystan som passar.

Disktrasan är nu virkad och ska skickas till någon i detta avlånga land, jag är ju nämligen med i disktrasebytet, en rolig grej tycker jag.


Färdigstickade benvärmare...

Äntligen var de små benvärmarna färdigstickade, det går ju som sagt var väldigt fort att sticka dom bara man börjar. Knalliga färger i rosa och rött stickat i de Norska garnet Baby Ull som är ett av mina favoritgarner, de är samma garn och färger som jag virkade västen av, och det är tänkt att väst och benvärmare ska användas tillsammans. I går provade Agnes (mitt barnbarn på snart fyra år) västen och benvärmarna tillsammans med tights och en jeanskjol och hon var jätte gullig, så jag tror att hon kommer att använda det för även hon tyckte att hon var fin.
 


Här är västen som jag virkade förut...Många projekt på gång, men så här långt har jag i alla fall kommit på min pippitröja, bakstycket färdigt, snart två ärmar färdiga och sen är det bara framstycket kvar, så förhoppningsvis blir tröjan klar till sommaren.
Små vårtecken i min trädgård

Började dagen med att baka morotsmuffins, har sedan varit ute och krattat, det finns hur mycket som helst att köra bort med skottkärran, men man får ta lite då och då så blir det nog fint till slut.
Kokade lite kaffe och gick ut och satte mig i en trädgårdsstol och bara njöt av kaffet och en nybakad morotsmuffins och lyssnade på den underbara fågelsången, det är så underbart, det gäller att ta till vara på dessa stunder.

Här blommar vitsipporna för fullt


Mitt hemgjorda rabarberblad väntar på grodan som brukar stå där


Rabarberna har börjat kika fram, längtar tills man kan göra en rabarberpaj, MUMS!


Var till stan häromdagen och köpte mig två tujor, de väntar på att bli planterde någonstans men var?
 


Vårväder och Anton kan ha sin pippitröja

Se så söt Anton är i sin pippitröja och mössa, det är lite svårt att få honom att sitta stilla när vi ska fota honom han har så mycket att utforska så han har inte tid. Men några bilder hann vi ta innan han åter kröp iväg.


Dopklänningen färdigsydd!

Då var dopklänningen färdigsydd och jag blev nöjd med den, den är sydd i halvlinne med en smal liten spets runt kragen, ärmslut och runt midjan.
Det är en liten kille som ska ha dopklänningen på sig på lördag när han ska döpas.
Den blev ljuvligt söt och med det ljusblåa sidenbandet till blev den ännu sötare.
Byte av disktrasa!

Vad roligt, byta disktrasa. Här hemma trodde de att jag skojade när jag berättade att jag hade anmält mig till disktrasebyte.
I dag har jag i alla fall anmält mig till disktrasebyte, det blir spännande. Får leta fram något häftigt mönster till denna trasa som antingen blir virkad eller stickad.


Nu ska snart segelbåten i havet

I dag har jag och min man varit och fixat i ordning det sista på våran segelbåt innan den kan sjösättas.Det är en massa saker som måste göras innan, rengöring,vaxning,bottenmålning m.m. men det är jätte kul och förhoppningsvis så kommer båten i havet i veckan, så blir det väl en liten segeltur nästa helg om vädret tillåter det. Till sommaren bär det iväg till Stockholm och det blir en tur på några veckor tillsammans med ett par andra båtar, hoppas bara att det blir bra väder för några stormar eller dylikt vill jag inte ha, men man kan aldrig veta.
Här kommer några härliga segelbider frånn 2009 och det är det här som jag längtar till.

Sköna maj välkommen

Ja då var det en ny månad Maj denna härliga vårmånad då så mycket händer i vår natur. Fåglar som kvittrar och blommor som blommar ja nu är det bara att njuta och försöka ta till vara på allt detta.
En kopp kaffe ute i det fria en tidig morgon när fåglarna kvittrar och inget annat hörs,det är underbart.

RSS 2.0