Hittat garn i gömmorna

Då kan jag äntligen börja sticka Mars pulsvärmare, letade fram ett garn i mina gömmor som är över 20 år gammalt, på bilden ser det grått ut men i verkligheten ät det ljungfärgat. 


Årets bokrea

I torsdags var det då dags för årets bokrea som jag alltid ser fram emot, jag är tokig i böcker och skulle kunna ha ett helt bibliotek om jag hade plats och pengar vill säga. Jag hade min dotter och mitt lilla barnbarn med, hon valde tre böcker Prinsessan, Älskade snuttefilt och Bu och Bä. Hon är snart fyra år och det är tredje året som hon är med mig och köper böcker, och jag ska försöka ta med henne varje år är det tänkt. I år blev det bara tre böcker för min del. En av böckerna som jag köpte var  Anna Bergströms  kokbok "under valnötsträdet", en jättefin bok, underbara bilder och härliga rätter. Salta boken blir perfekt när jag är ute till havs och seglar, och Håkan Nessners "Berättelsen om herr Roos" ingår i en serier av tre böcker varvid jag har de två andra böckerna. Ja bokrean fortsätter väl ett tag till och det kommer nog att köpas hem ännu några böcker misstänker jag.
God Natt!Snöoväder

Idag blir det en innedag, det är snöstorm, 18 grader kallt och det känns och ser ut som om vi bodde i en snöiglo, det är vitt överallt och snön bara viner runt knutarna. Katterna vill inte gå ut utan ligger bara och sover. En sådan här dag passar det verkligen bra att sätta sig framför brasan med stickningen och ha det skönt.


Ännu ett par pulsvärmare

Har stickat ännu ett par pulsvärmare, mönstret hittade jag på samma sida som Februaris pulsvärmare finns. De är stickade i mjuk babyull. Knapparna kommer från ett gammalt knapplager och är säkerligen 50 år gamla, och med dessa knappar blev  pulsvärmarna riktigt fina.


Augusta Pulsvärmare

Då var mina pulsvärmare färdigstickade. Jag har stickat dessa i ett 100% norskt ullgarn (Superwash sport), de blev väldigt varma och sköna!


 

Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag skulle vara alla dagar, vi skulle bry oss om varandra lite mer i vardagen. Nu var det i alla fall den dagen i går och jag gjorde en tårta här hemma som jag själv tycker blev jätte söt. Min dotter E som jobbar som florist kom hem med ett jättefint arrangemang av tulpanlökar, det kommer att bli spännande att se vad det är för färger på tulpanerna när de slår ut.
          

 

Börja om från början

Änglar och Demoner är den bok som jag läser just nu. Jag köpte den när den precis hade kommit ut och tänkte läsa den efter det att jag hade läst Da Vinci-Koden, men boken blev stående i bokhyllan ett bra tag innan jag ens öppnade den. När jag började läsa boken läste jag aldrig färdigt den, men nu har jag börjat på boken en andra gång, och den här gången kommer jag att avsluta den, för boken är spännande. Den rekommenderas varmt.


Små sockor

Här kommer de färdigstickade små babysockorna, det går snabbt och det är roligt med dessa små alster. Tyvärr så räckte inte garnet till mina vantar som jag stickar av samma garn, så jag får se om det går att få tag i ett nystan.


Mina torgvantar är nu färdiga

   
Nu är äntligen mina torgvantar färdiga, jag tycker det var pillrigt att sticka fingrar men resultatet blev bra, och min dotter som ska ha vantarna är nöjd. Det kanske blir ett par till torgavantar när lusten faller på även fast det var lite pillrigt att sticka fingrarna.

RSS 2.0