Ännu en kall vinterdag.

Ännu en kall vinterdag har det varit, termometern visar nu på -23 grader Fy! Stickar just nu på ett par naturvita vantar till mig själv, hoppas bara på att garnet räcker för jag köpte hem två nystan och stickade först ett par babysockor och garnet som blev över stickar jag nu vantar av. Räcker inte garnet hoppas jag att jag får tag i ett nystan till av samma färg. Bilder på dessa två alster kommer inom kort.

Stickade sockor

Då var ännu ett par sockor färdiga. Nu har jag stickat så många sockor till mig och mina nära och kära så det är ingen som behöver några just nu. Jag får väl lägga alla sockor i en låda så kommer de väl till användning någon gång framöver.

Kofta med pärlor

Den här koftan stickade jag till mitt lilla barnbarn för något år sedan, den blev jätte söt och hon använde den ofta tills den dagen då min dotters hundvalp råkade få tag på den. Hundvalpen en liten svart spets tyckte att ullkoftan smakade bra och tuggade sönder kanterna på koftan, tur i oturen var att pärlstickningen klarade sig så jag behöver endast sticka nya kanter runt koftan, och garn finns att få tag i.

Torgvantar

Håller nu på att sticka ett par torgvantar med fingrar som min dotter har beställt. Fingrar ska det också vara på vantarna så det blir ett litet pillrigt jobb.


Jag gillar att sticka pulsvärmare

Att sticka pulsvärmare tycker jag är roligt. Här kommer två med pärlor och ett par knallrosa, alla tre är stickade i ett mjukt ullgarn som jag annars stickar mycket babykläder av.
                   

Åremössan värmer gott i kylan

Här kommer en bild på min senast stickade Åremössa som är stickad i garnet Milano som är ett härligt ullgarn. Oftast blir det att jag stickar mössor i neutrala färger, men den här gången har jag stickat i en härlig babyrosa färg. Den blev faktiskt jätte söt.

Pulsvärmare i natur

Nystickade pulsvärmare, bilden tagen en gnistrande kall vinterdag.

Om mig

 

Jag är en gift fyrabarnsmamma (vuxna barn) som bor i en liten by i vackra Hälsingland med man och två katter. Tycker om handarbeten av alla de slag, har stickat, virkat, sytt och broderat ända sedan jag var liten. Jag tycker att allt skapande är roligt, men stickning är nog det som jag gillar allra mest. Stickning för mig är lika med avkoppling.
Min blogg kommer i första hand att handla om stickning men det kommer även att dyka upp lite annat smått o gott.


Kontakt

stickportalen@live.se

RSS 2.0